Darah Tinggi

Tekanan Darah Normal – Nombor Atas dan Bawah

Terdapat dua jenis nombor yang patut tahu dalam menilai bacaan tekanan darah dalam badan kita. Pertama, tekanan darah systolic dan juga tekanan darah diastolic Kedua dua nombor ni, ada kesinambungannya, iaitu: Systolic ( yang di atas )– nombor ini menentukan tekanan darah dalam badan kita bila jantung berfungsi ( heart beats ) Diastolic ( yang di …

Tekanan Darah Normal – Nombor Atas dan BawahRead More »

Kesan Tekanan Darah Tinggi – Jangan Main Main

Tak perlu lah kami keluarkan statistik semua kan. rasanya semua pun sudah cakap alert dengan masalah darah tinggi ni. Untuk kesan kesan berat penyakit darah tinggi, ada banyak. Kita akan beri focus pada penyakit yang biasa kita dengar dahulu, kemudian disusuli pula dengan penyakit yang lain. Noted** Ada penyakit yang ambil masa bila dah lanjut …

Kesan Tekanan Darah Tinggi – Jangan Main MainRead More »

Cara Menurunkan Darah Tinggi Paling Cepat

Cara yang paling cepat untuk menurunkan tekanan darah yang tinggi adalah dengan mengambil ubat. Ok? Terus terang cakap, jawapannya adalah ambil Ubat. Masalah tekanan darah tinggi ni bukannya boleh dikurangkan dalam masa yang terdekat. Ikutkan pengalaman saya sendiri, ubat yang kita makan untuk penyakit darah tinggi ni sudah macam memang akan menjadi separuh daripada perkara …

Cara Menurunkan Darah Tinggi Paling CepatRead More »