Kerusi Roda Yang Murah Dan Ringan

Biasanya, kalau kerusi roda yang ringan, pasti hanya nya bukan yang murah murah.

1.    AQ Medicare Standard WheelChair WHC1260

Untuk kerusi roda yang antara yang paling murah di pasaran ialah yang jenis standard daripada AQ Medicare. AQ Medicare ni adalah antara supplier product kesihatan yang popular juga di Malaysia. Product range harga daripada ribu ribu sampai yang ke 300 ringgit di bawah ni.

Kerusi roda AQ Medicare ni berharga RM 315. Berat yang boleh ditampung ialah sebanyak 100 kg, disebabkan ia antara yang paling murah, jadi tiada beza nya sangat dengan fungsi fungsi yang biasa ada pada kerusi roda yang lebih moden.

Seperti, fix arm rest, biasa kerusi roda bahagian tempat tempat rehat tangan boleh diturunkan untuk mudah pesakit beralih tempat ke katil atau masuk kereta contohnya. Ada juga kerusi roda yang boleh diturunkan bahagian arm rest nya. Sebab kalau tinggi boleh buat kan si pesakit lenguh bahu. Kebanyakan kerusi roda di hospital menggunakan yang jenis standard ini.

Produk ini juga mendapat 5 bintang daripada 5 orang yang membeli meninggalkan review.

Product Page : beli di Lazada

Warranty : 1 tahun

2.    LW Medical Wheelchair + Tempat Buang Air

Kerusi Roda yang berharga RM 341 ini mungkin adalah pilihan terbaik selepas versi kerusi roda daripad AQ Medicare paling murah di atas. Boleh dilipat, untuk memudahkan anda berpindah dan menyimpannya. Siap juga dengan tempat membuang air untuk pesakit yang susah untuk bangun. Untuk sistem break, ada 4. 2 di tayar seperti yang biasa, lagi 2 tangan yang menolak seperti yang anda boleh lihat di dalam gambar.

Details:

  • Boleh dilipat, mudah untuk travel
  • Ada 4 brake system
  • Berat maximum 130kg
  • Net Product : 18kg ( bukan kategori yang ringan )
  • Potty Function

Product Page : beli di Lazada

3.    AQ Medicare Travel Wheelchair WHC3133

Kalau untuk yang jenis travel, kerusi roda jenis ini adalah yang paling ringan di pasaran. Hanya 6 kg sahaja. Berharga RM 400. Kalau anda perhatikan di pangkal arm restnya ada macam tuil untuk buatkan ia boleh diturunkan. Berat maximum 100kg.

Tapi ada satu kekurangan yang ketara, tayar belakangnya kecil, bermaksud pesakit tak boleh nak tolak kerusi roda ini sendiri.

Jadi kegunaannya, mungkin lebih sesuai untuk masa yang terhad sahaja. Sebab sentiasa memerlukan orang lain.

Sangat bergantung kepada tujuan anda menggunakannya, daripada 9 orang yang meninggalkan review, 8 daripadanya beri 5 star.

Warranty ; 1 tahun

Product Page : beli di Lazada

4.    AQ Medicare Standard WheelChair WHC1422

Ini juga dalam kategori yang sama dengan yang no 3 di atas. Berat hanya 14kg, masih lagi boleh dikira ringan. Walaupun arm restnya fix tapi ia bukan satu fungsi yang masalah sangat kalau tiada. Yang penting, roda belakangnya besar sedikit seperti yang normal saiz kerusi roda.

Bermaksud, mudah untuk si pesakit bergerak sendiri. Harga pun lebih kurang sama dengan yang no 3 tadi, RM 436

Product Page : beli di Lazada

5.    AQ Medicare LightWeight WHC2601

Ini juga antara pilihan dalam kategori kerusi roda ringan. Hanya 9 kg, pada harga RM 445.

Ada 4 brake system seperti yang anda boleh lihat.

Warranty : 1 tahun

Product Page : beli di Lazada

6.    Hopkin Transit WheelChair

Seperti dalam gambar, buatannya simple sahaja. Boleh lipat lipat, ada system brake. Ada tali pinggang yang mungkin tak berapa perlu sangat. Berat 8kg sahaja.

Harga agak mahal sedikit RM 50 sedikit daripada kategori ringan, RM 465

Kerusi Roda ini, lain sikit daripada senarai di atas, sebab disertakan juga dengan beg untuk simpanan.

Berat maximum hanya 75 kg sahaja.

Product Page : beli di Lazada

Bagaimana pula pilihan lain yang ada di Lazada?

Berbalik kepada bagaimana Lazada menjual barangnya. Kebanyakan barang yang dijual di Lazada adalah yang datang daripada lebih daripada satu pengedar. Bermakna, product sama. Cuma harga nya akan berlainan sikit.

Begitu juga budi cara dan tanggungjawab si pengedar menjual.

Anda boleh browse page Lazada yang senaraikan lebih daripada 100 Kerusi Roda yang ada, tapi kami percaya, senaraikan yang kami buatkan di atas adalah yang terbaik sebab dipilih berdasarkan kategori, jenis nya, berat ringan nya dan harga. Fungsi yang lain pada kerusi roda yang lain, seakan sama sahaja.

Comments

comments

Leave a Comment